Plantaardige alternatieven

Fidesse® is een volledig plantaardig ingrediënt en kan gebruikt worden in plantaardige alternatieven voor vlees, zoals een plantaardige hamburger of fingerfoods. Fidesse® wordt gemaakt uit suikerbietenpulp, een zijstroom die ontstaat bij de verwerking van suikerbieten tot onder andere suiker. Suikerbietenpulp bevat nagenoeg geen suikers meer.

Voedingswaarde en functionaliteit

Fidesse® bestaat voornamelijk uit water en voedingsvezels die van nature in de suikerbiet voorkomen, zoals pectines, cellulose en hemi-cellulose. Het bevat minimale hoeveelheden verteerbare koolhydraten, vetten en eiwitten en levert per 100 gram minder dan 20 kcal.
Fidesse® heeft een neutrale smaak en geur en zorgt in voedingsmiddelen voor bite en textuur. Het fibreuze netwerk van voedingsvezels kan water opnemen en binden. Dit draagt bij aan het sappig maken van het voedingsmiddel waar het in verwerkt zit, gezien het door Fidesse® opgenomen vocht weer vrijkomt bij het kauwen.

Past in een duurzaam voedingspatroon

Een verschuiving in de richting naar een meer plantaardig en minder dierlijk voedingspatroon, conform de Richtlijnen goede voeding van de Gezondheidsraad, is bevorderlijk voor de gezondheid en duurzamer. Fidesse® wordt gemaakt uit de pulp van in Nederland geteelde suikerbieten en is als volledig plantaardig ingrediënt geschikt voor vegetariërs en veganisten.

De verwachting is dat binnen afzienbare tijd producten waarin Fidesse is verwerkt geïntroduceerd zullen worden.