Plantaardige alternatieven

Fidesse® is een volledig plantaardig ingrediënt en kan gebruikt worden in plantaardige alternatieven voor vlees, zoals een plantaardige hamburger of fingerfoods. Fidesse® wordt gemaakt uit suikerbietenpulp, een zijstroom die ontstaat bij de verwerking van suikerbieten tot onder andere suiker. Suikerbietenpulp bevat nagenoeg geen suikers meer.

Voedingswaarde en functionaliteit

Fidesse® bestaat voornamelijk uit water en voedingsvezels die van nature voorkomen in suikerbieten, zoals pectines, cellulose en hemi-cellulose. Het bevat minimale hoeveelheden verteerbare koolhydraten, vetten en eiwitten en levert minder dan 20 kcal per 100 gram.

Fidesse® heeft een neutrale smaak en geur en geeft een ‘bite’ en textuur aan voedingsmiddelen. Het vezelachtige netwerk van voedingsvezels kan water absorberen en binden. Dit draagt bij aan de sappigheid van het voedsel waarin het wordt verwerkt, omdat het vocht dat door Fidesse® wordt geabsorbeerd tijdens het kauwen weer vrijkomt.

Past in een duurzaam dieet

Een verschuiving naar een meer plantaardig en minder dierlijk dieet, in overeenstemming met de Nederlandse voedingsrichtlijnen van de Gezondheidsraad, is gunstig voor de gezondheid en duurzamer. Fidesse® is gemaakt van de pulp van suikerbieten die in Nederland worden geteeld en is geschikt voor vegetariërs en veganisten als volledig plantaardig ingrediënt.

Producten met Fidesse worden naar verwachting in de nabije toekomst geïntroduceerd.