Magazine – Plant Positive Nutrition

Plant Positive Nutrition, juli 2024

Plant Positive Nutrition, juli 2024

We praten met Freya Hiemstra over de Eiweet-monitor, die supermarkten helpt inzicht te krijgen in de verkoop van plantaardige en dierlijke eiwitten. Dr. Guido Camps bespreekt de rol van kunstmatige intelligentie in de voedings- en gezondheidswereld, en dr. Philippe Pinckaers presenteert de bevindingen uit zijn proefschrift, waarin hij het effect van plantaardige eiwitten op de opbouwsnelheid van spiereiwitten onderzocht.
Plant Positive Nutrition, april 2024

Plant Positive Nutrition, april 2024

Maria Hopman vertelt over het 4Daagse-onderzoek, wat gaat over de rol van eiwitten bij gezond ouder worden. Manfred Keizer en Willem Fijten nemen ons mee in de innovaties van Aviko op het gebied van plantaardige alternatieven en Tim van Meurs bespreekt de complexe dynamiek tussen voedingsadviezen en hun acceptatie.
Plant Positive Nutrition, oktober 2023

Plant Positive Nutrition, oktober 2023

Professor Michael Gibney legt uit waarom hij denkt dat een voedingsrichtlijn voor ultrabewerkte voedingsmiddelen ons niet zal helpen. Dr. Merije van Rookhuijzen gaat in op de vraag of nudgen een geschikt instrument is om eetgedrag te veranderen en Josien ter Beek, MSc, bespreekt de effectiviteit van de gecombineerde leefstijl-interventieprogramma’s.
Plant Positive Nutrition, juli 2023

Plant Positive Nutrition, juli 2023

Aan de hand van haar nieuwste boek bespreekt Louise O. Fresco de belangrijkste ontwikkelingen die zij ziet voor de eiwittransitie. Fabian Griens vertelt over de ontwikkeling en promotie van een innovatief, functioneel ingrediënt om plantaardige voeding, zoals burgers, meer verantwoord te maken. Koen Boone neemt je mee in zijn onderzoek naar een nieuw te ontwerpen eco-rating-label dat duidelijk moet maken of een product milieu-, klimaat- en/of diervriendelijk.
Plant Positive Nutrition, maart 2023

Plant Positive Nutrition, maart 2023

Lees meer over het onderzoek van prof.dr. Luc van Loon naar het effect van aardappeleiwit, in vergelijking met melkeiwit, op de spieraanmaak in rust en tijdens herstel na inspanning. Verdiep je in het onderzoek van ir. Yente Boelens naar de rol die voeding kan spelen in het herstel na een opname op de intensive care. Volg de ontwikkelingen van dr. Lotte Lemmens in hoe eetbuien de baas te worden. En met dr. Marcel van der Vaart kijken we naar de ontwikkelingen in plantaardige eiwitten uit veldbonen.

Meld je aan voor de nieuwsbrief

En ontvang ook ons digitale magazine Plant Positive Nutrition