Over ons

Cosun Nutrition Center verricht onderzoek en vergaart wetenschappelijke informatie over plantaardige voeding in relatie tot gezondheid en duurzaamheid. We delen onze kennis intern met alle collega’s binnen Cosun, en extern met onder andere gezondheidsprofessionals, wetenschappers en organisaties op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid, en (vak)media.

Naast het delen van informatie gaan we actief de dialoog aan op maatschappelijke thema’s. We zijn ervan overtuigd dat we elkaar kunnen verrijken met kennis en zo kunnen werken aan het realiseren van de missie van Cosun.

Cosun Nutrition Center wordt gefinancierd door Royal Cosun en baseert haar communicatie op wetenschappelijke feiten en de richtlijnen van onafhankelijke (inter)nationale adviesorganen. Met onze Wetenschappelijke Raad borgen we de wetenschappelijke validatie van Cosun Nutrition Center. De Raad is verantwoordelijk voor de inhoud en het beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de communicatie.

Medewerkers

Dr.ir. Janine Verheesen
Dr.ir. Janine Verheesen
Directeur
Ir. Andries Olie
Ir. Andries Olie
Senior Manager voeding, gezondheid en duurzaamheid
Julie Essink MSc
Julie Essink MSc
Science Manager voeding, gezondheid en duurzaamheid
Monique Gräffner
Monique Gräffner
Office Manager
Bobby de Hamer MSc
Bobby de Hamer MSc
Regulatory Affairs Officer voeding, gezondheid en duurzaamheid
Jasmijn de Bree MSc
Jasmijn de Bree MSc
Content Manager voeding, gezondheid en duurzaamheid

Wetenschappelijke Raad

De Wetenschappelijke Raad van Cosun Nutrition Center bestaat uit experts die elk hun specifieke deskundigheid hebben op het gebied van voeding, gezondheid en communicatie.

De Wetenschappelijke Raad is verantwoordelijk voor de inhoud en het beleid van de wetenschappelijke activiteiten en de communicatie (informatie over het huishoudelijk reglement van de Wetenschappelijke Raad is op aanvraag beschikbaar). Cosun Nutrition Center baseert haar standpunten op feiten uit wetenschappelijk onderzoek en op richtlijnen van onafhankelijke adviesorganen zoals die van de Gezondheidsraad en het Voedingscentrum.

Dit zijn de leden van de Raad:

Prof.dr.ir. Frans Kok
Prof.dr.ir. Frans Kok
Voorzitter, Emeritus hoogleraar Humane voeding en gezondheid, Wageningen University
Prof.dr.ir. Wim Saris
Prof.dr.ir. Wim Saris
Emeritus hoogleraar Humane voeding, Maastricht University
Prof.dr.ir. Wim Verbeke
Prof.dr.ir. Wim Verbeke
Hoogleraar Agro-voedingsmarketing en consumentengedrag, Universiteit Gent
Prof.dr. Hans Verhagen
Prof.dr. Hans Verhagen
Visiting professor Ulster University (Noord-Ierland) en Technical University Denmark
Prof.dr. Lisbeth Mathus-Vliegen
Prof.dr. Lisbeth Mathus-Vliegen
MDL arts, emeritus hoogleraar Klinische Voeding, Amsterdam Universitaire Medische Centra

Onderdeel van Royal Cosun

Cosun Nutrition Center is een onderdeel van Royal Cosun, een coöperatieve en internationale agrofoodonderneming. Royal Cosun zet de potentie van planten om naar bruikbare oplossingen voor iedere dag, zoals plantaardige voedingsmiddelen en ingrediënten voor mens en dier en groene, biobased non-food toepassingen en duurzame energie. De businessgroepen Aviko, Cosun Beet Company, Duynie Group, en Sensus zijn onderdeel van Royal Cosun.

Ga naar de website van Royal Cosun