Gewassen

Aardappel, cichoreiwortel en suikerbiet zijn de gewassen waar Cosun een breed scala aan plantaardige voedingsmiddelen en -ingredi├źnten van maakt. Bijvoorbeeld friet, aardappelpuree, suiker en suikerspecialiteiten en voedingsvezels. Naast voedingsvezels, is de productie van plantaardige eiwitten een groeigebied. Zo produceren we fava-eiwit uit veldbonen en is de productie van eiwit uit aardappel, suikerbietenblad en bierborstel in ontwikkeling. Lees hier meer over de gewassen en eiwitbronnen.
De aardappel is een voedzaam en veelzijdig knolgewas. Lees hier meer over de plaats van aardappel(producten) in een verantwoord en duurzaam voedingspatroon.
Aardappel
Aardappel
Cichoreiwortel wordt met name in Noord-Europa geteeld om voedingsvezels (inuline) uit te winnen. Lees hier meer over cichorei.
Cichorei
Cichorei
Productie en ontwikkeling van plantaardig eiwit is een groeigebied van Cosun. Lees hier over favaboon als eiwit gewas en andere bronnen van plantaardig eiwitten.
Eiwitgewassen
Eiwitgewassen
Suikerbieten leveren niet alleen suiker, maar worden verwerkt tot diverse andere toepassingen. Lees hier meer over de suikerbiet.
Suikerbiet
Suikerbiet