Het nieuwe Cosun Nutrition Center

29 november 2022
Het Cosun Nutrition Center is met ingang van 20 juli 2022 officieel van start gegaan als voedingswetenschappelijk kenniscentrum voor plantaardige voeding van de coöperatieve agrofood onderneming Royal Cosun.

Het Cosun Nutrition Center richt zich op alle plantaardige producten en ingrediënten binnen Cosun met focus op voeding, gezondheid en duurzaamheid. Dus ook voor de nieuwe groeigebieden als eiwitten en vezels. De kennis die door de jaren heen is opgebouwd over o.a. suikerbieten, aardappelen en cichorei en de voedingskundige aspecten van deze gewassen krijgt ook een plek in dit kenniscentrum.

Wat gaan we doen?

We gaan als kenniscentrum participeren in wetenschappelijk onderzoek over plantaardige voeding en we maken wetenschappelijke inzichten beschikbaar voor organisaties en vakprofessionals op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid.

Deze voedingswetenschappelijke kennis verschaffen wij aan professionals op verschillende manieren. Zo staan er interessante factsheets op onze website met uiteenlopende onderwerpen. Deze blijven wij updaten met de nieuwste wetenschappelijke bevindingen. Ook organiseren we webinars. Zo kon je in september een webinar bijwonen over plantaardige sportvoeding. In december kun je ons volgende gratis webinar volgen waarin je meer leert over eiwitten en ouderen.

Het gesprek aangaan

Als Cosun Nutrition Center willen we ons richten op het ontwikkelen, vergaren en verspreiden van wetenschappelijke kennis. Al is niet het doel om alleen maar te zenden, maar willen we ook de dialoog aan gaan met gezondheidsprofessionals, wetenschappers en organisaties op het gebied van voeding, gezondheid en duurzaamheid, media en andere stakeholders. Ook willen we actief zijn in de maatschappelijke discussie, ervaren wat er leeft, van gedachten wisselen en elkaar verrijken met kennis.

Wetenschappelijke Raad

Dit alles brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Hoe zorgen we ervoor dat informatie volledig en correct is, conform de laatste wetenschappelijke inzichten? Het Cosun Nutrition Center wordt daarom ondersteund door een Wetenschappelijke Raad. De raad bestaat uit experts met een brede deskundigheid op het gebied van voeding, gezondheid, duurzaamheid, en communicatie.

Media contact

Andries Olie, Woordvoerder
Andries Olie, Woordvoerder
Senior Manager voeding, gezondheid en duurzaamheid